Mijn favorieten

Taxaties

Betrouwbare taxaties

Een taxatie is vaak nodig voor de hypotheekverstrekker of bij aan- en verkoopbeslissingen. Maar ook bij overlijden of echtscheidingen. Voordat een hypotheekverstrekker een hypotheek mag afsluiten of oversluiten dient de waarde van het onroerend goed bepaald te worden, middels een taxatie.

Werkwijze
  • Na binnenkomst van uw taxatieaanvraag wordt u gebeld voor het maken van een afspraak of wordt uw toestemming gevraagd om een afspraak te maken met de verkopend makelaar als dit om een aan te kopen woning gaat.
  • Op de afgesproken datum komt de taxateur langs en zal de woning opnemen en foto’s maken.
  • Als dit gedaan is wordt het taxatierapport op kantoor opgemaakt. De waarde van het object wordt bepaald door middel van objectvergelijking, wij kijken naar wat er in de buurt verkocht is. Dit zal een aantal werkdagen in beslag nemen. Zodra het rapport goedgekeurd is door de validatie-instelling (in geval van een gevalideerd rapport) krijgt u het rapport en de factuur per mail aangeleverd.

Tarieven verschillende taxaties

Wij zijn SCVM gecertificeerde taxateurs en leveren verschillende soorten taxaties.
  • Standaard taxatierapport: Dit betreft een rapport zonder tussenkomst van een validatie-instelling (NWWI, Ivalidatie of Taxateurs-unie) bijvoorbeeld voor aan- of verkoopbeslissingen om de waarde van de woning te bepalen. Kosten voor een dergelijk rapport bedragen €350,00 (incl. BTW)
  • Gevalideerde/NHG taxaties: Dit betreft een rapport met validatie keurmerk van een van de bovengenoemde instellingen. Het rapport wordt na het opmaken ingestuurd en getoetst. Deze taxaties zijn vaan noodzakelijk bij het aanvragen van financiering bij een geldverstrekker. Kosten voor een dergelijk rapport bedragen €400,00 (incl. BTW)